Jak nasadit Lace Front paruku? Přinášíme kompletní návod!


Koupily jste si paruku a teď si nejste jisté, zda jste správně pochopily techniku jejího nasazení? Nic se neděje! Bod po bodu vás s jejím nasazením znovu seznámíme. Mějte trpělivost. Co se zdá na začátku složité, budete mít s trochou cviku zvládnuté raz dva. Tak nečekejme a pojďme na to!

1 Příprava vlastních vlasů

Než se pustíme do samotného nasazování, musíme zafixovat vlastní vlasy. V tomto bodě je důležitá délka a hustota vašich vlasů. Čím jsou objemnější, tím více si s nimi musíte dát práci. My doporučujeme vytvořit francouzské copánky – jeden na každé straně hlavy. Pokud je neumíte nebo spěcháte, určitě si můžete udělat i copy obyčejné. Copánky i zbytky vlasů, které se do nich nevešly, připevněte zezadu křížem k hlavě pinetkami. Vlasy můžete nechat i volně. Potom si je ale budete muset nastrkat ledabyle pod čepičku, o níž budeme hovořit v dalším bodě.

2 Nasazování čepičky

Přichází velmi důležitá část. Čepička musí perfektně překrýt všechny vaše vlasy. Nasazujete ji tak, aby byla umístěna v předním úseku vašich vlastních vlasů a kopírovala jejich růst.

3 Úprava síťky na paruce

Tuhle část spousta nositelek paruk vynechává, my ovšem apelujeme na její důležitost. Paruka má ze své přední strany síťku. Před nošením paruky je důležité ji odstřihnout – síťka na paruce být nemá a pokud zůstává, vypadá nevzhledně. Jejího střihu se nemusíte obávat a proveďte ho tam, kde na paruce začínají vlasy. Zastřihněte ji zcela podle svojí hlavy, klidně i kolem uší (pokud Vám síťka uši nepohodlně překrývá). Nikam ji zkrátka nezastrkujte a bezostyšně se jí zbavte. Stříhejte pouze tam, kde je síťka, nikoliv do látky kolem.

4 Práce s rozměrem paruky a její připevnění k hlavě

Jedeme dál. Paruku je nutné přizpůsobit vaší hlavě a pořádně ji  zajistit. Jak a čím? Není to žádná věda. Z vnitřní strany paruky jsou po stranách hřebínky a zezadu zobáčky připevněné na gumičce. Pomocí zobáčků  si nastavíte velikost paruky fixně na velikost vaší hlavy. Až budete mít paruku na hlavě, hřebínky zastrčíte pod čepičku. Proveďte to ovšem tak, aby se zahákly či spíše zahřebínkovaly do vašich vlasů. Zároveň dbejte na fakt, aby paruka  z přední pohledové strany na vaší hlavě vypadala přirozeně a začínala tam, kde by normálně začínaly růst vaše vlasy.

5 Pasování v přední části hlavy

Na tuto záležitost si dávejte pozor v průběhu celého nasazování. Po celou dobu usilujte o to, aby paruka na hlavě vypadala od začátku co nejvíce přirozeně, nenuceně a pevně. Dobře nastavená front zóna je základem celé krásy. Je důležité, aby začátek paruky z přední strany (tedy tam, kde byla odstřihnuta síťka) přesně pasoval se začátkem růstu vašich vlasů. Paručka nesmí být moc vzadu, aby vlasy nevykukovaly, a zároveň nesmí být moc vepředu, ať nemáte uříznuté čelo. Není nic horšího než paruka v půlce čela, věřte nám!

6 Finální úprava – není nutné

Teď už máte paruku nandanou, pořádně přichycenou a porovnanou zepředu. Pokud chcete a troufáte si, můžete věnovat čas ještě finální úpravě – vytvořit si baby hair. O co jde? První úsek vlasů, skutečně tenkou linku, můžete sestřihnout do délky pár milimetrů a nafingovat tak, že vám od hlavy vyrůstají nové drobné vlásky. Paruky po tomhle zásahu vypadají velmi přirozeně.

7 Poslední tečka s make-upem

Přirozený look je nejspíš to, po čem všechny toužíme. Závěrem celé procedury proto věnujte čas práci s make-upem či korektorem. Úzkým štětečkem si trochu přípravku naťupkejte do pěšinky a také po obvodu obličeje, kde paruka přiléhá. Make-up dobře rozetřete a třeba i přepudrujte. Cílem je vzhled pravé pokožky, v pěšince i v přechodech kůže do vlasů.

Určitě si můžete vytvořit i nějaký účes. Rozhodně však nezkoušejte ponytail. Jak píšeme v nadpisu – naše paruky jsou front lace, drží tedy jenom zepředu, zezadu nemají žádnou podpěru, tudíž by účes tohoto typu nedržel a paruka by sjíždělapod tíhou vlasů načesaných dozadu.

 

Snad vám tento návod pomohl. Buďte krásné a úžasné!